A Vatera.hu közleménye az Index-cikk kapcsán

 In Hírek

A Vatera közleménye

A Vatera-felhasználók védelme érdekében számos lépést bevezetett, hogy még biztonságosabbá tegye az online piacteret. Az eladók ellenőrzése szigorú banki rendszeren keresztül történik. Az aukciós oldalra való regisztráció ellenőrzésének jellegéből adódóan hivatalos iratokkal kell személyazonosságukat igazolniuk. A regisztrált felhasználók folyamatos tájékoztatást kapnak a biztonságos vásárlásról, visszaélések sajnos még így is előfordulhatnak.

A most történt visszaélés kapcsán először 2010.06.26-án Vatera.hu biztonsági csapata az általános szűrő eljárás során észlelte, hogy a szóban forgó felhasználó gyanús lehet és kereskedésével visszaélhet. A felhasználót felfüggesztése mellett azonnal adategyeztetésre szólította fel, melynek nem tett eleget, ezért végleg kizárásra került. pinkbaby16 eladó károsultjai ezt követően kezdtek jelentkezni a Vatera fórumain/ügyfélszolgálatán. Ez után az összes érintett felhasználó választ és tájékoztatást kapott a biztonsági csoporttól, a lehetséges megoldásokról. A személyes felszólításon felül lehetőség van egyéni és csoportos feljelentés tételére. A szigorú adatvédelmi jogszabályoknak miatt a Vatera a felhasználók adatait magánszemélyeknek nem, csak egy esetleges feljelentés után az eljáró hatóságnak adhatja ki.

A Vatera minden tőle telhető segítséget megad a károsultaknak. Továbbá a hatályos adatvédelmi jogszabályok előírásaival összhangban a nyomozó hatóságokkal a legmesszemenőbbekig együttműködik. Közben a Vatera előírt protokoll eljárása is folyamatban van, ha a felhasználó a felszólításoknak nem tesz eleget, úgy a Vatera feljelentéssel fog élni – amennyiben addig még nem történik feljelentés az ügyben.

A cikkben szereplő “veszprémi ügyben” a Vatera együttműködésével került kézre az elkövető.

Az Index.hu Milliókkal károsította meg ügyfeleit a Vaterán egy csaló című cikke itt olvasható.

Recent Posts