fbpx
 In Hírek

A SzEK.org 2010. április 20-tól átállt az elektronikus számlázásra. Ettől kezdve minden általunk kibocsátott számla megfelel az elektronikus számlaformátum ÁFA-törvényben meghatározott feltételeinek. Az elektronikus számla egy időbélyegzővel és elektronikus aláírással ellátott PDF fájl, befogadása nem igényel semmilyen technikai fejlesztést. A PDF fájl kinyomtatva a számla másolatának minősül, a könyvelést ennek alapján is el lehet végezni, de az elektronikus formátumot - amely a számla eredeti példánya - a törvényben meghatározott ideig meg kell őrizni.

Az elektronikus számlázást a SzEK.org a Számlázz.hu támogatásával, a NetLock által hitelesített elektronikus aláírást használva vezette be.

További információk az e-számláról:

Hibaelhárítás

Egyes esetekben előfordulhat, hogy az Acrobat Reader nem ismeri fel a számla tanúsítványt és hibát jelez. Ez nem a számla tanúsítványának hibája, hanem a szoftver beállítási hibája!

A hibát az alábbi módon lehet kijavítani:

1. Az Acrobat Reader alapból nem használja ellenőrzéskor a Windows tanúsítványtárát, pedig a magyar hitelesítésszolgáltatók - így a NetLock is - az XP SP2 óta benne vannak a Windows tanúsítványtárában. Annak érdekében, hogy az Acrobat Reader elvégezze ezt az ellenőrzést, a következő beállítást kell elvégeznünk:

Szerkesztés > Beállítások > Kategóriák > Biztonság > Elektronikus aláírások > Speciális beállítások gomb (jobbra) > Együttműködés a Windows rendszerrel fül > Itt legyen mindhárom jelölőnégyzet bepipálva!

2. Bár nem valószínű, de ha ezek után netán még mindig hibát jelez a rendszer, akkor szükség lehet a NetLock tanúsítványainak telepítésére, melyet erről az oldalról indulva lehet végrehajtani:

http://netlock.hu/html/tt.html

(a fentin belül Irodai szoftverek > Adobe Acrobat Reader)