fbpx

Online kereskedőknek szóló üzleti reggeli és workshop a Mastercard Europe és az Ecommerce Hungary szervezésében.

A workshop témája, hogy bemutassuk a PSD2 egyik elemeként szeptemberben életbe lépő erős ügyfélhitelesítéssel kapcsolatos kereskedői tennivalókat, lehetőségeket.

 

A PSD2 szabályozástechnikai sztenderdjeinek bevezetésében az erős ügyfélhitelesítés az egyik legfontosabb elem, amely jelentős hatással lesz a kereskedői tevékenységekre. A workshop felkészíti a résztvevőket az SCA-val összefüggő feladatokra, teendőkre, illetve felvilágosítást ad az új online fizetési környezetről és annak kihívásairól. A rendezvény végén kérdéseket lehet feltenni a Mastercard képviselőinek, valamint kapcsolatépítésre is lesz mód.

Helyszín: Budapest Music Center, 1093, Mátyás utca 8. (a parkolási lehetőségekről az esemény előtt részletes információkat küldünk)

Ecommerce Hungary tagoknak a részvétel ingyenes!
Jelentkezési lehetőség a részletes program alatt található.

Tervezett program
9:30 – 9:35

Megnyitó

Nagy Sándor, elnök

9:35 – 9:50

Az elektronikus fizetések értéke a kereskedők számára

Előadó: Martinovic Boris, kormányzati kapcsolatokért felelős igazgató

A Peter T. Dunn & Company által készített kutatás alapján röviden ismertetjük, hogy milyen módon teremt értéket a kereskedők számára a bankkártyás fizetés, és bemutatjuk a kutatás számszerű eredményeit.

9:50-10:05

Mit várhatunk a kártyás fizetésektől az online térben?

Előadó: Szetnics László, Üzletfejlesztési igazgató

Hasonlóan a fizikai környezetben használt mobil pénztárcákhoz, az online környezetben is tokenizált tranzakciók fognak közlekedni, amivel az eddig is magas biztonsági szint tovább emelkedik. Ismertetjük ennek körülményeit, valamint bemutatjuk a gyakran látogatott kereskedőkre szabott, illetve a spontán, regisztráció nélküli vásárlókra kifejlesztett megoldásokat. Az előadás továbbá kitér ezen új online fizetési környezet és a szeptember 14-től kötelezően alkalmazandó erős ügyfélhitelesítés viszonyára.

10:05-10:20

Kártyamentésen túl – Újabb hozzáadott érték az online vásárlásoknál: ismétlődő kártyás fizetés és MoneySend

Előadó: Racskó Tamás, Üzletfejlesztési menedzser

Számos magyarországi e-commerce kereskedő és vásárlóik élvezik a mentett kártyás fizetés előnyeit. De mire használhatók még a mentett kártyák? Ismertetjük, hogy az ismétlődő kártyás fizetés esetében miként kap az előfizetés jellegű szolgáltatást nyújtó kereskedő felhatalmazást a kártyabirtokostól arra, hogy automatikusan beterhelje a havi számla összegét. Bemutatjuk továbbá a MoneySend által teremtett lehetőséget, hogy a mentett kártyákra jóváírást indíthasson a kereskedő, illetve mindkét szolgáltatás típus esetén ismertetjük az erős ügyfélhitelesítés szerepét.

10:20-11:00

Erős ügyfélhitelesítés Magyarországon – mi vár az online kereskedőkre

Előadó: Nemes Máté, Termékmenedzser

Az Európai Unió PSD2 irányelve alapján 2019. szeptember 14-től a bankkártyás vásárlások és az elektronikus fizetési műveletek többségénél szükséges lesz az erős ügyfélhitelesítés a kártyabirtokos azonosításához. Magyarország sajátos helyzetben van, mivel az utóbbi években csak pár bank, illetve kereskedő vezette be a SecureCode standardot – ezért az e-kereskedelmi piac legtöbb szereplője számára újdonságként fog szolgálni a tranzakciónkénti hitelesítés. A Mastercard a kereskedőkkel és a fizetési szolgáltatókkal közösen azon dolgozik, hogy szeptember után is zökkenőmentes legyen a fizetés és a kártyabirtokosok továbbra is kényelmesen, gyorsan és egyszerűen tudjanak fizetni. Az előadás keretében bemutatjuk, hogy a kereskedők hogyan tudnak segíteni az átállásban, mind technikai, mind kommunikációs oldalról.

11:00 – 12:00

Q&A, networking

Budapest Music Center, 1093, Mátyás utca 8.