fbpx

Bár nem is oly rég a valóság még nézőpont kérdése volt, 2020, azaz a globális COVID-19 válság kitörése óta nyilvánvalóvá vált, hogy bizonyos szempontból, egyre inkább, ugyanazon a valóságon osztozunk mindannyian. Annak ellenére, hogy mindenki egyedileg eltérő kihívásokkal néz szembe, van egy közös dolog, amely mindannyiunkat foglalkoztat és ez a „változás” maga. Nemcsak a mindennapi életünk társadalmi és viselkedési normáinak változásaival kellett és kell szembenéznünk, hanem a jogi környezet, a piacok és az üzleti élet változásait is folyamatosan látjuk, érezzük és tapasztaljuk.

Félreértés ne essen, a COVID-19 nemcsak elindította a változást, de fel is gyorsította azt. Látva, ahogy egyes hatóságok folyamatosan változtatják stratégiáikat, prioritásaikat és intézkedéseiket, a többszintű kormányzás problémái minden eddiginél nyilvánvalóbbá váltak. Nemzetek feletti szinten az Európai Unió úttörő szerepet vállalt azzal, hogy digitális stratégiai céljait irányadó jogszabályokba foglalta. A digitalizálás azonban csak egy azon sok terület közül, amely jelenleg az EU jogalkotási felülvizsgálata alatt áll.

Mindezt figyelembe véve érthető, hogy a jövő bizonytalannak és kiszámíthatatlannak tűnik. Ezért az Ecommerce Hungary örömmel meghívja Önt a webináriumra, amely erre a nehéz kérdésre igyekszik választ adni: „Mi az e-kereskedelem jogi keretrendszerének jövője?”.

Az eseményen előadó, a nemzeti hatóságokat, a tech vállalatokat, a civil és egyetemi társadalmat képviselő szakértők célja az e-kereskedelmi szabályozás jelenlegi keretrendszerének, valamint jövőjének feltérképezése és megvitatása. Először átbeszélik az e-kereskedelmi és tech vállalatokra vonatkozó jogi kérdéseket, majd ennek alapján értelmezik a szektor jelenlegi játékszabályait, illetve a Digitális Piacok Törvénye és Digitális Szolgáltatások Törvénye alapján várható változásokat. Végül bemutatják a két jogszabály hatálybalépésével járó potenciális lehetőségeket és kihívásokat.

Ha Ön is kíváncsi a válaszokra, csatlakozzon hozzánk április 8-án, közép-európai idő szerint 10 órakor és kövesse élőben ezt az igen gyümölcsözőnek ígérkező beszélgetést. A webináriumot az Ecommerce Hungary Facebook oldala élőben közvetíti – további információkért kövesse az esemény Facebook oldalát itt.

Program:

Moderátor: Maier Norbert, Managin Economist at Copenhagen Economics

  • Ormós Zoltán, E-Commerce Hungary
  • Marosi Zoltán, Attorney-at-law, Partner at Oppenheim
  • Várkonyi Balázs, Extreme Digital and eMAG Hungary CEO,
  • Berezvai Zombor, Chief Economist at GVH
  • Bőgel György, Prof. of Management, Central European University

Program:

10:00 – Köszöntő, Ecommerce Hungary bevezető

10:10 – Oppenheim Law Firm előadás

10:45 – kötetlen beszélgetés

11:30 – Kérdések

11:45 – Ecommerce Hungary zárszó

 

Csatlakozz hozzánk és szakértőinkhez az április 8-án megrendezésre kerülő webináriumonkon, ahol részletesen körbe járjuk az e-kereskedelmi és tech vállalatokra vonatkozó jogi kérdéseket!

online