fbpx

2023. április 20-án rendezik meg a “PayTechShow 4.0: Mi kerül a szupertárcába?” című konferenciát. A PayTechShow a digitális fizetési technológiákkal, megoldásokkal foglalkozó vállalkozások, szolgáltatók vezető iparági eseménye, amelyen évről évre jellemzően 300+ iparági szakember vesz részt.

 

A konferenciáról:

 • A PayTechShow időpontja: 2023. április 20. 9:00 – 17:00
 • Helyszín: Budapesti Kongresszusi Központ (1123. Budapest, Jagelló út 1-3.)
 • Az eseményt valós időben streameljük az online résztvevők számára, valamint az előadások felvételét a résztvevők számára 2023. július 31-ig elérhetővé tesszük.
 • Weboldal: https://fintechzone.hu/esemenyek/paytechshow-2023/

Miről szól az idei PayTechShow?

 1. Az idei évi konferencián 10+1 kérdés mentén veszünk górcső alá az aktualitásokat a konferencia előadóival, kerekasztal tagjaival, szakértőivel közösen.
 2. Hogyan érinti az elektronikus fizetési piacot a kormány 2023-as pénzügyi digitalizációs terve?
 3. Milyen hatása lesz a kereskedőknél megnyíló ingyenes készpénzfelvételi lehetőségnek a készpénz elleni küzdelemre 2023-ban? Milyen előnyei származhatnak ebből a kereskedőknek, a piaci szereplőnek?
 4. Milyen hatása lesz a 2023-ban hatályba lépő “AFR2.0” intézkedéscsomagnak az elektronikus fizetési piacra? Hogyan alakítja át az azonnali fizetési értékláncot az új intézkedés, és az új szereplők megjelenése?
 5. Új helyzetet eredményezhet-e az elektronikus fizetési megoldások versenyében, hogy a fizetési kérelem és a QR-kódos fizetés mentesítést kaptak a tranzakciós illeték (“trill”) alól?
 6. Hogyan alakíthatja át a digitális tárcák közötti versenyt és/vagy az elektronikus fizetési piacot a Nemzeti Digitális Állampolgárság Programja, a digitális állampolgárság 5 alapképessége?
 7. Ha Magyarország elérte az elektronikusan fizetők/vásárlók plafonját, akkor hogyan lehet vonzóvá tenni a készpénzmentes fizetést a digitálisan leszakadók milliós táborában?
 8. Átveheti-e a fizetési tranzakciókból származó jutalékbevétel a hiteltermékekből származó bevételek vezető helyét? Hogyan alakulhat át a payment súlya a bankok árbevételében, jövedelmezőségében a következő években?
 9. Mi lesz a szupertárcák titkos összetevője? A szupertárca-stratégia lesz az út a digitális ökoszisztémához?
 10. Kereskedői várakozások: Milyen főbb trendek láthatók az online kereskedelemben? Milyen változások figyelhetők meg a fogyasztói szokásokban és ezek hogyan hatnak a különböző kereskedői szektorokra rövid és középtávon?
 11. Hogyan alakíthatják át az egyes buzzwordök a hazai elektronikus fizetési piacot? → pl.: embedded finance, PISP, BNPL, TaaS, softPOS, NLP, instant issuing stb.

+1.) Milyen hatása lesz a digitális pénznek a hazai elektronikus fizetési piacra?

Budapesti Kongresszusi Központ