fbpx
 In Hírek

2010-ben ismét - immár harmadik alkalommal - a Bookline.hu kapta a CIB Bank, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, valamint a kirowski által életre hívott Az Év Internetes Kereskedője Díjat. Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedője címet a brands.hu kapta, az allegroup.hu által adományozott Az Év Innovatív Internetes Kereskedője Díj tulajdonosa pedig a bluechip.hu lett. A nyertesek közül a Bookline.hu és a Brands.hu egyaránt a SzEK.org tagja.

Az Év Internetes Kereskedője Díj eredményhirdetésére és ünnepélyes átadására 2010. november 9-én a CIB Bank székházában került sor. A megtisztelő cím elnyerésével a Bookline.hu – amely a hatodik alkalommal megrendezett verseny története során harmadjára nyerte el a díjat – jogot szerzett arra, hogy egy évig használhassa Az Év Internetes Kereskedője 2010 címet. A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztotta Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét is, amely elismerést a brands.hu kapta meg. 2009 után második alkalommal osztották ki Az Év Innovatív Internetes Kereskedője Díjat, amellyel a bluechip.hu büszkélkedhet. Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedője, valamint az Év Innovatív Internetes Kereskedője díjak nyereményét a vatera.hu és teszvesz.hu kereskedelmi oldalakat üzemeltető allegroup.hu Kft. szponzorálta. A verseny keretében a fődíj nyertese mellett a szervezők nyilvánosságra hozták a zsűrizés pontozása alapján a második, illetve harmadik helyezettet is.

Az Év Internetes Kereskedője, 2010 I. helyezett bookline.hu
Az Év Internetes Kereskedője, 2010 II. helyezett edigital.hu
Az Év Internetes Kereskedője, 2010 III. helyezett jateknet.hu

Az Év Legígéretesebb Internetes kereskedője brands.hu

Az Év Innovatív Internetes Kereskedője bluechip.hu

A szakmai zsűri a következő szervezetek képviselőiből állt: Árukereső.hu; CIB Bank Zrt.; Informatikai Vállalkozások Szövetsége; kirowski Zrt.; [origo]; Index; Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SZEK.org); MasterCard Europe; Információs Társadalomért Alapítvány; Evo Média; Budapesti Corvinus Egyetem E-Business Kutatóközpontja.

A zsűri a döntés során értékelte a kereskedők pályázatát, melyben kiemelt szempontként szerepelt a vállalkozások üzleti modellje, az elért üzleti eredmények, a honlapok színvonala, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetőinek minősége és nem utolsó sorban, hogy mennyire felhasználóbarát. Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedője Díj 2010, valamint Az Év Innovatív Kereskedője Díj 2010 a közönségszavazatok száma alapján a TOP 30-ba jutott kereskedők közül került kiválasztásra.

A díjazottaknak, valamint a jelölteknek egyaránt gratulálunk. A díjazottak meghívást kapnak a SZEK.org 2010. november 17-én rendezendő konferenciájára.

A díj kiemelt médiatámogatói: az Árukereső.hu, az Axel Springer, az Evo Média, a FEMINA.hu, az Index, az Optimusz, az Origo, és a Portfolio.hu.

A díj szponzorai: a CIB Bank, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége és az Allegroup.hu Kft.

A díj szakmai partnerei: a Budapesti Corvinus Egyetem E-Business Kutatóközpontja, valamint a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SZEK.org).

A díj történetében második alkalommal hirdettek meg az interneten szavazók között nyereményjátékot a szervezők, amelyet a MasterCard támogatott. A játék keretében egy nettó 100.000 forint értékű, CIB Bank által kibocsátott MasterCard bankkártya talált gazdára, amelyet Platthy Eszter nyert Gyöngyösről.