fbpx
 In Hírek

Néhány hónappal életbe lépése után ismét változott a spam-törvényként emlegetett, a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.), melyből kikerült az elektronikus hírlevél küldéséhez szükséges e-mail cím mellett a lakcím megadását is előíró rendelkezés.

A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.) 6. § (2) bekezdésében szabályozott hírlevél küldéséhez adott hozzájáruló nyilatkozat kötelező tartalmi elemei megváltoztak – tudtuk meg Ormós Zoltántól, szövetségünk jogtanácsosától. A Magyar Közlönyben 2009. június 26-án került kihirdetésre az Országgyűlés által elfogadott 2009. évi LVI. törvény, amely többek között a Grt. módosításáról is rendelkezik. A 407. § értelmében hatályát veszti a hírlevél küldéséhez szükséges lakcím megadására vonatkozó rendelkezés.

Ez a könnyítés 2009. július 1-én lép hatályba, és ezeket a rendelkezéseket a hatálybalépésüket követően indult és megismételt eljárásokban kell majd alkalmazni. Tehát, ha van olyan, aki ellen eljárás indult 2008.szeptember 1. és 2009. július 1. között, az még a régi szabályok szerint tartozik felelősséggel, de július 1-től már nem kötelező a lakcímadatok beszerzése.