fbpx
 In Hírek, Nagyvilág e-com

A Kínai Kereskedelmi Minisztérium Elektronikus Kereskedelmi főosztályának delegációja tett látogatást Budapesten 2018. október 25-26-án.

A látogatások az Ecommerce Hungary Közhasznú Egyesület és a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara közös szervezésében valósultak meg. A küldöttség Qian Fangli igazgató asszony vezetésével érkezett Magyarországra,  a vendégeket elkísérte Zhou Xinlian kereskedelmi tanácsos úr, a budapest kínai nagykövetség részéről. A mostani látogatás célja a tavaly aláírt kínai-magyar szándéknyilatkozatban foglalt egyeztetések folytatása és a végleges megállapodás előkészítése.

Ennek keretében az igazgató asszony találkozni kívánt olyan magyar cégekkel, amelyek itthon piacvezetők a maguk területén és ugyanakkor a régióban is terjeszkedni kívánnak. A péntek délelőtti programnak két állomása volt, mindkettő meglátogatott cég kiemelt tagja az Ecommerce Hungary-nek, a cégek vezetői pedig az Egyesület elnökségének tagjai is egyben.

A Szállás.hu-nál  rövid tájékoztatást kaptak a cég alapításáról, jelenlegi tulajdonosi viszonyairól és részletes ismertetést a cég üzleti filozófiájáról, jövőbeni terveiről. Varga Tamás üzletfejlesztési igazgató ismertette a Szállás.hu sajátságait, fejlesztési irányait.

Az Extreme Digital-nál Sásdi Norbert beszerzési igazgató és Kókai Ferenc BI igazgató fogadta a delegációt. Sásdi úrtól részletes tájékoztatást kaptak a cég történetéről, valamint arról a sajátosságukról, hogy már szinte a kezdettől fogva online és offline értékesítést is végeztek.

Nagyon jó hangulatú és szakmai beszélgetés közben felvetődött a kínai cégekkel történő együttműködés további fejlesztése, amelyhez az igazgató asszony további segítséget ígért.