fbpx
 In Hírek

A SZEK.org és az E-Con Group november 10-én 9-17 óra között a Boutique Hotel Bristol-ban nyitott tréninget szervez, amelyen az érdeklődő e-kereskedők megismerhetik a lean szemlélet alapjait, valamint alkalmazhatóságát raktári és adminisztrációs környezetben. Figyelem: a tréningen maximum 15 fő vehet részt!

Hatékony marketing segítségével forgalmat növelhet, ám a profit nem csak ettől függ, hanem attól is, képes-e alacsony szinten tartani költségeit. Belegondolt már abba, hogy egy rosszul megtervezett és üzemeltetett logisztikai vagy adminisztrációs folyamat eredményeképpen vállalkozása nyereségének akár negyede is elúszhat? A cégen belüli folyamatok alacsony hatékonysága legtöbbször azok tagoltságából, a folyamatosság hiányából ered. Ennek megszüntetésére törekszik a lean szemlélet, aminek alkalmazása nem jár feltétlenül technológiai fejlesztéssel – és bár a szó jelentése “karcsú, sovány”, a hétköznapi értelemben vett karcsúsítással sem egyenlő -, hanem a folyamatosság megteremtését jelenti, a folyamatokban lévő, értéket nem teremtő műveletek azonosításával és megszüntetésével. A legjobb példákat erre az e-kereskedelem számára is nagy kihívást jelentő logisztikában találni.

A e-kereskedelmi vállalkozások jó része hirtelen indult, és mivel a forgalom gyorsan emelkedett, a cég gyorsan nőtt, a belső folyamatok az igények után szaladva mindig csak bővültek, de az esetek döntő többségében az egyes méretkategóriák átlépésekor jelentős átszervezés nem történt. Így az üzemeltetési költségek gyakran sokkal magasabbak, mint amennyire valójában szükség lenne. A lean segítségével már egy közepes méretű vállalkozás is jelentős költségmegtakarítást érhet el, illetve előre felkészülhet a jövőben várható növekedésekre.

A SZEK.org és az E-Con Group által szervezett gyakorlati workshop elején a résztvevők egy szimuláció keretében tapasztalhatják meg egy hagyományos betárolási folyamat jellemzőit, mutatóit. Ezeket elemezve ismerkednek meg a lean alapelveivel, eszközeivel, amelyek nélkülözhetetlenek a lean folyamatok kialakításához. Ilyenek például:
– 6S – vizualitás, átláthatóság
– one piece flow – a folyamatosság alapelve
– poka-yoke – hibamentesség
– standard munkavégzés – folyamatdokumentáció, folyamatos és gyors haladás
– vezetői feladatkörök megfelelő kialakítása.

Az elméleti háttér megismerése után a workshop a szimuláció második részével zárul, amely során a résztvevők gyakorlatban is megtapasztalhatják a folyamatosság előnyeit, és összehasonlíthatják azokat a korábban modellezett hagyományos folyamat mutatóival.

Magyarországon még a hagyományos kereskedelemmel foglalkozók körében is úttörő megoldásnak számít a lean alkalmazása. A workshop résztvevői egy olyan innovatív módszerrel ismerkedhetnek meg közelről, amelynek alkalmazása a közepes és nagyméretű e-kereskedelmi vállalkozások számára hatékonyabb logisztikai, adminisztratív folyamatokat eredményezhet.

Jelentkezzen minél hamarabb, mert a létszám maximum 15 fő lehet!

Részvételi díj: 39.900,- Ft + ÁFA, mely tartalmazza a tréning ideje alatt az ellátást is (két kávészünet, pogácsával, kétfogásos ebéd).

Jelentkezés és információ:
Wéber Klára, irodavezető
mail: info@e-con.hu
Tel.: +36 1 246-7193