fbpx
 In Hírek
A 13 éve magyar családi vállalkozásként induló SPRINTER Futárszolgálat Kft. eddigi legjobb eredményét érte el 2009-ben. A belföldi expressz- és csomagpiacon jelen levő SPRINTER által kézbesített csomagok száma 38 százalékkal nőtt 2009-ben, ami több mint másfél millió éves csomagmennyiséget jelentett. Ezzel párhuzamosan a bevétele 28,8 százalékkal múlta felül az előző évet. Ezzel a vállalat tovább erősítette piaci pozícióját a hazai expressz és csomagpiacon.

A kézbesített csomagok száma tavaly elérte a 1,5 millió küldemény mennyiséget, ami 38 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, miközben 723 millió forint lett a tárgyéves árbevétele, ami 28,8 százalékkal nőtt 2008-hoz képest.

A piacon egy drasztikus árcsökkentés tapasztalható, amit az erős konkurenciaharc generál. „Ettől függetlenül úgy véljük, hogy ügyfeleink nem minden esetben törekszenek az „olcsóságra”. Adott esetben hajlandóak egy szolgáltatásért többet is fizetni, amennyiben magasabb minőséghez, valamint pénzben is kifejezhető többletértékhez jutnak. Ennek ellenére az árérzékenység egyértelműen jellemző a piacra, a cégek igyekszenek beszerzési oldalon alacsonyan tartani a költségeket.” jellemezte a jelenlegi piaci helyzetet Rácz András, a SPRINTER ügyvezető igazgatója. Érzékenyen érintette a szektort az üzemanyag árak változása is, melyet a SPRINTER egyenlőre nem érvényesített tovább a partnerei felé.

A Sprinter logisztikai szolgáltatásainak magas szinten tartására a válság ellenére az elmúlt másfél évben több mint 100 millió Ft értékű beruházást hajtottak végre, mellyel tovább növelték a szolgáltatásuk színvonalát, valamint a folyamatos, automatikus kommunikációs elemek beépítésével átláthatóvá tették működésüket a partnereik számára. A fejlesztések az év elejével nem értek véget, 2010-ben is több fejlesztési projekt van folyamatban. A tényt, hogy a jelenlegi recesszió a többi logisztikai szolgáltatóknál kevésbé sújtja a céget, Rácz András, a SPRINTER ügyvezető igazgatója azzal magyarázza, hogy az időben indított IT fejlesztéseikkel, illetve az ügyfelek számára nyújtott pluszszolgáltatásokkal még tökéletesebben elégítik ki megbízóik igényeit, amely átlag feletti növekedést eredményezett.

A komfortos IT-megoldások mellett a megbízók elvárják a rövid átfutási idő és a gyors pénzmozgás biztosítását. Az ügyfelek a korábbinál nagyobb rálátást szeretnének a kézbesítési folyamatokra, a költségek alakulására, és elvárás, hogy az utánvét utalása is szinte azonnali, maximum 1 munkanapos legyen.

„Optimizmusunk töretlen, bár a válság továbbra is érezteti a hatását. Az idei évre az 1 mrd Ft-os forgalom elérését tűztük ki célul, és az eddigi 5 hónapot figyelembe véve igazán elégedettek lehetünk.” – közölte Rácz András a Sprinter ügyvezető igazgatója. A tavalyi növekedés ütemét idén is meg tudták őrizni, 2010. első negyedévében 68 százalékos volumennövekedést értek el.

 

A SPRINTERRŐL

A SPRINTER Futárszolgálat Kft. 1997-ben alakult, azóta is magyar tulajdonban lévő vállalat, mely a belföldi expressz- és csomagpiac egyik meghatározó szereplője. Magyarországon országszerte 28 depóval rendelkezik, a garantált országos másnapi kiszállítást átlagosan 180 minősített futár, illetve magas szintű szervezettségük biztosítja.

Napi szinten indít közvetlen járatokat Romániába. A belföldi csomagszállítás mellett már a környező országokon átívelve, illetve SkyNet stratégiai partnerrel együttműködve több mint 200 országban kínál nemzetközi légi expressz szolgáltatást.

A SPRINTER 2010. tavaszán csatlakozott a SzEK.org tagságához.