fbpx
 In Általános, Hírek
Hazánkban az e-kereskedelem még robbanás előtt áll. A közép-kelet európai régióban a magyar felhasználók látogatják legkisebb arányban az e-kereskedelmi oldalakat. Legfrissebb kutatásunk mellett bemutatunk egy olyan megoldást is, mely hozzáférést biztosít a piac szereplőinek olyan iparági benchmark adatokhoz, amely elősegíti az egész szektor fellendülését.

Szeretettel várjuk a hazai webshopok képviselőit szakmai reggelinken.

Időpont:  2015 január 29-én csütörtök 8.30-10.00

Helyszín: Eurostars Budapest Center Hotel, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 7.

Térkép: http://www.eurostarsbudapestcenter.com/kapcsolat-terkep.html

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött;

Regisztráció itt: http://kerdoiv.gemius.hu/jelentkezes/HTML/index.php

 

Részletes program

8.30-9.00

Regisztráció & Reggeli

9.00-9.15

Köszöntő

Ambruszter Géza, Country Manager

9.15-9.45 

E-commerce kutatás – Baittrok Borbála, Kutatásvezető

A hazai e-kereskedelmet a Gemius a közelmúltban részletesen is vizsgálta. A tanulmány átfogó képet ad az online piactér ismertségéről, működéséről, az internetezők vásárlási szokásairól. Bemutatja a leginkább kedvelt fizetési és vásárlási megoldásokat, és vizsgálja az átlagos kosár értéket is. A kutatás részletesen kitér az e-kereskedelem megítélésére, a mindennapi használhatóságára, az előnyeire, hátrányaira, illetve az online vásárlástól való félelmekre és a vásárlás során tapasztalt problémákra is.

9.45-10.15

Összehasonlító elemzés  az e-kereskedelmi szektorban – Mateusz Gordon, nemzetközi e-commerce szegmens menedzser

Bemutatjuk a Gemius ShopMonitort. A leghatékonyabb módszer, hogy versenyelőnyhöz jussunk, ha az adatokat folyamatosan értékeljük a termékek, szolgáltatások és módszerek fényében.  A riportokból megtudhatjuk, hogy a konverziós ráta hogyan alakul a versenytársakhoz képest, mekkora a visszafordulási arány, vagy mekkora az átlagos rendelési érték a szektorban. A rendszerhez való csatlakozás lehetővé tesz a szereplők számára, hogy eredményeiket összehasonlítsák. A bizalmas adatok csak aggregát módon kerülnek feldolgozásra.

10.15-11.00 Kérdések, kötetlen beszélgetés, reggeli, networking

Az előadás részben angol nyelvű