fbpx
 In Hírek

Év végéig több mint 40 új kültéri csomagautomatát helyeznek üzembe országszerte, így az egész ország lakossága használhatja majd a legbiztonságosabbnak számító csomagküldési megoldást.

A csomagautomata piac legismertebb szereplője, a Foxpost idén nyáron kültéri automaták telepítésébe kezdett országszerte, hogy így minimalizálják a járvány terjedésének, egy esetleges második hullám kialakulásának veszélyét, hiszen a kültéri megoldással még a zárt plázákba, áruházakba se kell bemenniük a felhasználóknak.

“Korábban a hálózatfejlesztésünk során az volt a legfőbb üzleti szempontunk, hogy a legrugalmasabb és legegyszerűbb szolgáltatást nyújtsuk. Most viszont a biztonságra helyeztük a hangsúlyt, így idén kültéri automatákkal bővítjük a hálózatunkat” – fogalmazott Bengyel Ádám vezérigazgató.

A csomagkézbesítésnek ez a formája azon túl, hogy biztonságos, kifejezetten kényelmes is, hiszen az embernek nem kell órákon át a futárra várnia, vagy a Postán sorban állnia, hanem a számára legkönnyebben megközelíthető kézbesítő ponton veheti át, vagy adhatja fel küldeményét az egész országban.

A Foxpost jelenleg 49 városban, már több mint 130 automatát üzemeltet. A hálózatot folyamatosan fejlesztik, a cél hogy a következő időszakban elérjék a 200-as számot, amellyel a társaság a régió legnagyobb szereplőjévé válik a csomagautomata-szolgáltatók között. A cég vezérigazgatója elmondta, hogy az elmúlt 5 évben több, mint 1 millió felhasználójuk volt és 3 millió küldeményt kézbesítettek. A szolgáltatást eddig leginkább magánszemélyek vették igénybe, de mostanra a vállalati ügyfelek, webshopok is felzárkóztak.