In Általános, Hírek, Kiemelt

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Hogyan értelmezzük a webshopok nyitvatartására és kiszállításaira vonatkozó új kormányzati intézkedéseket?

Az Ecommerce Hungary álláspontja szerint a webshopok, azaz a csomagküldő internetes kereskedelmi szolgáltatást nyújtó vállalkozások kisebb kivételekkel zavartalanul működhetnek március 22-ig.

A ma megjelent Kormányrendelet szövege szerint a vásárlók a március 8-tól március 22-ig hatályban levő intézkedések fennmaradtáig is zavartalanul intézhetik kisebb-nagyobb bevásárlásaikat az interneten. Ez egyaránt vonatkozik a futárcégek igénybevételével és a személyes átvételi pontokon megtörténő kézbesítésekre is.  Csányi Zoltán, az Ecommerce Hungary alelnöke kiemelte, hogy a megfelelő egészségügyi előírások betartásával megvalósuló személyes átvételek akár az átvételi pontokon, akár egyes, amúgy zárva levő üzletekben nem jelentenek számottevő járványügyi kockázatot. Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy egyes átvevő pontok (üzletek, szolgáltató helyiségek) elképzelhető, hogy zárva lesznek március 22-ig, ezért arra kérte a vásárlókat és a webshop üzemeltetőket is, hogy folyamatosan tájékozódjanak az aktuális helyzetről.

Csányi Zoltán hozzátette: “Az egyesület és az egész magyar e-kereskedelemi szektor együttérez a most bezárt üzletek munkatársaival, üzemeltetőivel és azt kívánjuk, hogy kollégáink minél előbb tágra nyithassák üzlethelyiségeik kapuit a náluk vásárló vevők előtt.”

Ecommerce Hungary Egyesület a magyar e-kereskedők érdekképviseleti szervezete, tevékenysége kiterjed a magyarországi e-kereskedelmi piac fejlődésének, jogszerű működésének és a fogyasztók jobb tájékoztatásának előmozdítására. Tevékenységük a szakmai ismeretterjesztéstől az e területet érintő, készülő jogszabályok véleményezésén át az etikai normák kialakításáig és elfogadtatásáig tart. Az egyesület tagjai között az elektronikus kereskedelmi piac meghatározó vállalkozásai – beleértve nemcsak a kereskedőket, de más, a terület sikerességében érdekelt cégeket is a bankoktól a futárcégeken át a médiavállalatokig –, valamint a témával foglalkozó szakemberek egyaránt megtalálhatók.

További információ: https://ecommerce.hu/

Kapcsolat:
Csányi Zoltán
Ecommerce Hungary alelnök

A Sajtóközlemény letölthető innen.