fbpx
 In Ecommerce Meetup

SzEK-klub 2010. május 27-én csütörtökön, 18.00-20.00-ig, a Lánchíd19 Hotelben (1013 Budapest, Lánchíd u. 19.)!

Az e havi téma:
Utánvéti fizetés elektronikusan - mobillal vagy kártyával?

A VII. Elektronikus Kereskedelem Konferencián a GKIeNET előadásában ismét elhangzott a sokszor hallott és alig javuló szám: a vásárlók 90%-a a készpénzes (utánvéti) fizetést részesíti előnyben a elektronikus fizetési formákkal szemben. Évek óta szinte semmi előremozdulás annak ellenére, hogy ma már a bankkártyás fizetésen túl számos egyéb fizetési mód is rendelkezésre áll a virtuális pénztárcák többféle változatától a mobilfizetésig. Pedig valljuk be, az utánvét elég macerás az ügyfélnek, a futárnak, a futárszolgálatnak és a kereskedőnek egyaránt. Talán az hozhatna némi áttörést, ha az utánvétet is ki lehetne fizetni elektronikusan: azaz az áru átvételekor a futárnak nem készpénzben fizetnénk, hanem bankkártyával, vagy esetleg a mobilunkkal. Ma már ehhez is minden eszköz rendelkezésre áll, amit a klubesten a G'Roby segítségével élőben fogunk demonstrálni. Azt is bemutatjuk, hogyan lehet mobillal közvetlenül a webáruházban fizetni.

A klubest vendége lesz Giret Gergely, az FHB Kereskedelmi Bank képviseletében, Nagy Sándor, a G’Roby NETSHOP Kft. ügyvezető igazgatója, a SzEK.org alelnöke, Barcsay Erik a BigFish ügyvezetője; illetve több futárszolgálat és két mobilszolgálató képviselőit is elhívjuk, hogy arról beszélgessünk, milyen összefogással lehetne elterjeszteni ezt az egyébként teljesen kézenfekvő fizetési megoldást.

A látogatók továbbra is a megszokott baráti légkörre számíthatnak a klubesten, ahol finom italok és pogácsák mellett, kötetlenül lehet eszmét cserélni a felvetett kérdésekről.

A SzEK-klubot csak a szövetség tagjai látogathatják, a részvétel és az ellátás (némi üdítő, kávé, pogácsa) ingyenes.

Parkolni a szálloda előtti nyilvános parkolóban 18.00-órától ingyenesen lehet.