fbpx
 In Ecommerce Meetup
SzEK-klub 2010. november 4-én csütörtökön, 18.00-20.00-ig, a Lánchíd19 Hotelben (1013 Budapest, Lánchíd u. 19.)!

Téma: Webáruház vagyonvédelem

Az e-kereskedő számára a webáruháza - és minden, ami hozzá tartozik: az összes tartalom, adatbázis, képek, leírások, ÁSZF, vásárlási segédlet stb. - a legfontosabb vagyona. Olyan ez neki mint az offline kereskedőnek az épülete, benne minden eszközével, árujával. A hagyományos kereskedők őrző-védő cégeket bíznak meg épületeik, raktáraik vagyonvédelmével, biztosítást kötnek rá és tűzoltókészüléket szerelnek a falra. Az e-kereskedő is megtesz minden óvintézkedést: óvja adatait vírusok, trójai programok, hacker-támadások vagy adatvesztés ellen, de egy valamivel szemben teljesen védtelen: ez pedig a másolás. Nem csak az üzleti modellt, az egyedi ötleteket, megoldásokat lehet könnyen lemásolni, hanem minden nyilvános tartalmat. Így aztán a konkurensek könnyedén építenek áruházat mások tégláinak egyszerű lemásolásával. Teljesen védtelenek vagyunk? Vagy van lehetőség a védelemre?

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk a SzEK.org soros klubestjén, ahol a téma szakértői lesznek vendégeink. Bevezetőt tart Békés Gergely a Magyar Szerzői Jogi Fórum titkárhelyettese, továbbá meghívtuk a beszélgetésre Dr. László Áron (SBGK Ügyvédi Iroda) és Dr. Ormós Zoltán ügyvédeket valamint Dr. Balogh Virágot, a GVH Fogyasztóvédelmi Irodájának vezetőjét.

A klubesten ezúttal is finom italok és pogácsák mellett, kötetlenül lehet eszmét cserélni, beszélgetni és kapcsolatokat építeni.

A SzEK-klubot csak a szövetség tagjai látogathatják, a részvétel és az ellátás (némi üdítő, kávé, pogácsa) ingyenes.

A klubest a szokásos hó végi csütörtök helyett az eFestival miatt tolódik egy héttel későbbre. A november végén esedékes klubestünket pedig a .CommerceDay konferencia miatt december 2-án fogjuk megtartani! Már most írja be a naptárába vagy exportálja az eseményt a Facebookról!

Parkolni a szálloda előtti nyilvános parkolóban 18.00-órától ingyenesen lehet.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a SzEK-klubestek előtt, azonos helyszínen, 16.00 órától tartja a SzEK.org elnöksége soros elnökségi ülését, amely nyilvános.