fbpx
 In Ecommerce Meetup

SzEK-klub 2012. október 25-én csütörtökön, 18.00-21.00-ig, az Akvárium Klub Borbár-ban(Budapest Erzsébet tér, volt Gödör!)

Téma: Webáruház vagyonvédelem II. - adatbiztonság, adatvédelem

Két évvel ezelőtt már foglalkoztunk a témával a SzEK-klubban, de akkor azt vizsgáltuk, elsősorban jogi szempontból, hogy mit lehet tenni az általában komoly munkával összegyűjtött termékadatok, drágán vásárolt szerződési feltételek és egyéb tartalmak másolása - azaz ellopása - ellen. Ezúttal viszont az adatok védelméről IT-biztonsági szempontból fogunk beszélni, azaz miként tudják megóvni az e-kereskedők webshopjukat vírusok, trójai programok, hacker-támadások vagy az esetleges szerverhibákból eredő adatvesztés ellen. Megtudhatjuk azt is, hogy az olyan gigantikus mennyiségű adatot kezelő, nagy látogatottságú cégeknél, mint pl. a Netpincér.hu vagy az Ingatlan.com, miként védekeznek ezen veszélyek ellen, milyen IT-infrastruktúra van az oldalak mögött.

Az este vendégei lesznek: Emich Szabolcs (CTO), az Ingatlan.com-ot is üzemeltető Arkon Zrt-től, Szeghy Barna etikus hacker, a Netpincér.hu biztonsági vezetője, Nemes Dániel adatbiztonsági szakértő (biztributor) és Szabó Bálint, a webes felületek biztonsági réseivel foglalkozó Cloudbreaker társaság üzletfejlesztési vezetője.

A klubesten ezúttal is finom italok és pogácsák mellett, kötetlenül lehet eszmét cserélni, beszélgetni és kapcsolatokat építeni. A SzEK-klubot csak a szövetség tagjai látogathatják, a részvétel és az ellátás (üdítő, bor, pogácsa) ingyenes.

A klubest témájához kapcsolódó blogbejegyzés itt olvasható >>
A klubesten tartott prezentációkat a SzEK.org tagjai innen letölthetik >>

Figyelem, új helyszín! Akvárium Klub Borbár Hogy találok oda? Térkép >>

A SzEK.org tagságának fontos, belső fóruma a SzEK-klub, amelyet minden hónap utolsó csütörtökén 18.00 órától rendezünk meg. Egy-egy érdekes, izgalmas téma köré szervezünk kötetlen szakmai beszélgetést. Kitűnő alkalom nem csak szakmai-üzleti, hanem akár baráti kapcsolatok kialakítására, ápolására is. A korábbi klubestek témái itt tekinthetők meg. A klub témáihoz várjuk tagjaink véleményét, ötleteit az info@szek.org címen!