fbpx
 In Ecommerce Meetup
SzEK-klub 2014. február 27-én csütörtökön, 18.00-21.00-ig a Green Door Klubban (1093 Budapest, Gönczy Pál utca 6.)

Téma: Adózási és könvyvelési tanácsok az e-kereskdelemben

Korábban már foglalkoztunk az e-kereskedelem adózási kérdéseivel, főleg az adóellenőrzési tapasztalatok szempontjából. Ezúttal viszont arról fogunk beszélni, milyen napi számviteli problémákkal küzdenek az e-kereskedők és ezekre mik lehetnek a legjobb megoldások. Ízelítőként néhány kérdés:

  • milyen speciális könyvelési feladatok vannak egy e-kereskedőnél?
  • hogyan könyveljük a különféle bevételeket? (pl. szállítási díj, termékértékesítés, utalványok)
  • hogyan könyveljük a kedvezményeket és hűségpontokat? (adóalap számítások, áfa stb.)
  • alkalmazottak, távmunkások, alkalmi segítők bérei és juttatásai, kedvezményes adózási, járulékfizetési lehetőségek
  • fejlesztések, beruházások aktiválása
  • egyéb kedvezményes adózási lehetőségek
  • külföldi értékesítés és annak adózása

A fenti témákról Bárány Terézia könyvvizsgálóval, a Diamant Könyvvizsgáló Kft. ügyvezetőjével, Kalocsai Zsolt adótanácsadóval, az RSM DTM vezérigazgatójával, Boros Máriával, a Weco Online Hungary, Lipécz Erikával, az Extreme Digital és Tóth-Horváth Anikóval, a Viala Kft. főkönyvelőjével fogunk beszélgetni. Házigazda: Bognár Ákos (JátékNet.hu)

A klubesten ezúttal is finom italok és pogácsák mellett, kötetlenül lehet eszmét cserélni, beszélgetni és kapcsolatokat építeni. A SzEK-klubot csak a szövetség tagjai látogathatják, a részvétel és az ellátás díjmentes.

Green Door klub térkép >>>

A SzEK.org tagságának fontos, belső fóruma a SzEK-klub, amelyet minden hónap utolsó csütörtökén 18.00 órától rendezünk meg. Egy-egy érdekes, izgalmas téma köré szervezünk kötetlen szakmai beszélgetést. Kitűnő alkalom nem csak szakmai-üzleti, hanem akár baráti kapcsolatok kialakítására, ápolására is. A korábbi klubestek témái itt tekinthetők meg. A klub témáihoz várjuk tagjaink véleményét, ötleteit az info@szek.org címen!