fbpx
 In Hírek

A november 10-én átadásra kerülő Az Év Internetes Kereskedője Díj jelöltjeinek tízes listájában szereplő webáruházak közül öt már régóta a SzEK.org tagja, további két cég pedig a napokban kezdeményezte felvételét.

2009. október 18-án lezárult az Év Internetes Kereskedője Díj közönségszavazási időszaka, melynek során pontosan 10197 szavazat döntötte el, hogy ki kerül be a legjobb 10 közé. A több mint 800 jelölt weboldalból a legtöbb szavazatot kapott TOP 10 internetes kereskedő, amelyek közül a szakmai zsűri 2009 legjobb e-kereskedőjét kiválasztja: bookline.hu, brands.hu, edigital.hu, jateknet.hu, netpincer.hu, ruhafalva.hu, shop.builder.hu, teszvesz.hu, tulli.hu, utisugo.hu. A felsoroltak közül a SzEK.org tagja a bookline.hu, edigital.hu, netpincer.hu, shop.builder.hu és a Vaterával közös cégcsoportba tartozván a teszvesz.hu is. Új tagjaink között üdvözlhetjük a jateknet.hu webáruházat, a brands.hu belépése pedig folyamatban van.

A közönségszavazatokból összeállt listából a neves szakértőkből álló zsűri dönti majd el, hogy ki kapja az Év Internetes Kereskedője címet 2009-ben. A zsűri a döntéshez értékeli – többek között – a vállalkozások üzleti modelljét, az elért üzleti eredményeket, a honlapok színvonalát, felhasználó-barátságát, az ismertséget. Az Év Internetes Kereskedője megtisztelő címet a nyertes egy éven keresztül használhatja, nyereményként pedig a támogatók által biztosított ajándékokat kap.

A fődíj mellett az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedője címet is a szakmai zsűri ítéli oda. Idén első alkalommal kiosztják az Év Innovatív Internetes Kereskedője Díjat is, amelyet a Vatera.hu ad át. A díjak ünnepélyes átadására november 10-én kerül sor.

A szakmai zsűri az alábbi szervezetek képviselőiből áll: Budapesti Corvinus Egyetem – eBusiness Kutatóközpont, BME Információs Társadalom- és Trendkutató Központ; CIB Bank Zrt.; Google; index.hu; Informatikai Vállalkozások Szövetsége; Kirowski Zrt.; [origo]; Miniszterelnöki Hivatal Infokommunikációért és E-közigazgatásért Felelős Szakállamtitkársága; portfolio.hu; stop.hu, Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért.

A kiválaztás menetéről és az értékelési szempontokról Kis Ervin Egon blogjában olvashat, aki a díjat odaítélő szakmai zsűriben a SzEK.org-ot képviselte.