fbpx
 In Hírek
Az alábbiakban ismertetjük a SzEK.org tagok 2014-es évre vonatkozó tagdíjának befizetésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Kérjük tagjainkat, hogy az alábbi információkat figyelmesen olvassák el, mivel a tagdíjfizetés és a tagdíjnyilatkozat beküldésének módja változott.

Hogy történik a tagdíj megfizetése?

A SzEK.org tagjai éves tagdíjat fizetnek. Az éves tagdíj egy összegben fizetendő a tagdíjszámla vagy díjbekérő alapján. A tagdíj mértékét a tagdíjtáblázat tartalmazza, eszerint:

  • változó mértékű tagdíjat fizetnek a vállalkozások, melynek összegét az előző évi árbevétel határozza meg, ezért nekik tagdíjnyilatkozatot kell tenniük minden évben (kivéve azokat a vállalkozásokat, amelyek már az előző évben is a legmagasabb tagdíjkategóriába tartoztak)
  • fix tagdíjat fizet mindenki más (magánszemélyek, nonporfit szervezetek, pártoló tagok, diákok stb.), ők tagdíjnyilatkozat nélkül, automatikusan kapják meg a tagdíjszámlát.

A tagdíjat ki lehet fizetni átutalással, bankkártyával a PayU rendszerén keresztül, illetve a számlán található QR-kód segítségével MasterCard Mobile alkalmazással.

Hol kell kitölteni a tagdíjnyilatkozatot?

A SzEK.org weboldalának megújulásával a tagdíjnyilatkozat kitöltésének módja is változott. A weboldalba integráltuk a tagnyilvántartás minden elemét, így a tagdíjnyilatkozat és a tagdíjfizetés is történhet a weben keresztül. Erről minden olyan tagnak, akinek tagdíjnyilatkozatot kell kitöltenie, automatikus emailben fogunk értesítést küldeni. (Az emailek kiküldése február első felében folyamatosan történik.) Az email tartalmazni fogja a teendőket.

Hogy kapom meg a számlát?

Azoknak, akiknek nem kell tagdíjnyilatkozatot kitölteni, a számlát elektronikus úton és formában, a regisztrációkor megadott e-mailcímre küldjük ki.

Mikor kell emelt tagdíjat fizetni?

A SzEK.org elnöksége 2011. decemberében hozott határozata értelmében akik tárgyév március 31-ig nem töltik ki a tagdíjnyilatkozatot és/vagy a tagdíjat április 30-ig nem fizetik be, azok a rendes tagdíj helyett emelt tagdíjat fizetnek. Az egyesület az emelt tagdíjról szóló számlát április 30. után automatikusan kiállítja.

Tagdíjtartozás

Azon SzEK.org tagok, akiknek lejárt tagdíjtartozásuk van, a szövetség szolgáltatásait nem vehetik igénybe mindaddig, amíg tartozásukat nem rendezték. A 12 hónapnál régebbi tartozással rendelkező tagok esetében az elnökség a tag kizárásáról rendelkezik és a szövetségből kizárt tagok listáját nyilvánosságra hozza.

Aki nem kívánja fenntartani tagságát a szövetségben, kilépését egy, az elnökség részére címzett levélben (kilépési nyilatkozat) kell kérnie. A tag kilépése nem mentesít a megkezdett negyedévre vonatozó tagdíj megfizetése alól. Az elnökség csak olyan tag kilépését fogadja el, amelynek a SzEK.org felé semmilyen egyéb tartozása nincs. A tagdíjnyilatkozat kitöltésének elmulasztása nem jelenti a kilépési szándék jelzését!