fbpx
 In Általános, Hírek

2021. január 29-én a taggyűlés elfogadta az új Alapszabályt, mely lehetővé teszi a tagozatok létrehozását. Ezen tagozatok jelentik a jövőben az egyesület alapköveit. A tagozatokra bontás olyan új lehetőségeket nyit előttünk, amelyben a befizetett tagdíjak túlnyomó része a hasonló e-kereskedők érdekeit fogja majd szolgálni. Mostantól jogosan használhatjuk az érdek, és érdekképviselet szavakat, hiszen a reform egyik fő pillére az volt, hogy az eddig közhasznú – tehát akár a tagdíjakból a fogyasztó érdekét képviselő – szervezet mostantól érdekvédelmi szervezetté válik. Természetesen ez nem a fogyasztók ellen szól, de a szövetség alakulása óta sokat változtak a fogyasztókat védő szabályok, ellenben a kereskedők sokszor érezhették azt, hogy egy-egy nem átgondolt szabályozás értelmetlenül nehezíti meg munkát, vagy akár a jótállási feltételek kijátszására ad lehetőséget.

A tagozatba való beválasztás a nettó árbevétel alapján történik. 3 tagozat jött létre: kisvállalati (800m ft-ig), középvállalati (800m-10mrd ft-ig) és nagyvállalati tagozat (10mrd feletti).

A tagozatok megtartották első ülésüket, ahol a tagozati tagoknak lehetőségük volt megismerni a többi tagot, átbeszélni a célokat és az SZMSZ-t. A következő lépés a tagozati alakuló ülés.

A kisvállalati tagozat alakuló ülése 2021.02.16-án 15.00 órától lesz. Ennek a meghívója itt található. Az itt elfogadásra kerülő SZMSZ előzetes verziója ide kattintva érhető el.