fbpx
 In Hírek, Nagyvilág e-com

Egy, a hazai és nemzetközi e-kereskedelmi piacot egyaránt érintő fontos hírt jelentett ma be az Extreme Digital: egyesíteni tervezi erejét a hazai piacon immár több mint öt éve jelen lévő eMag-gel.

Az Extreme Digital stabilan piacvezető a hazai e-kereskedelmi szektorban, a 2018-as árbevétele meghaladta a 37 milliárd forintot. A két cég a fúziós szándékát már bejelentette a Gazdasági Versenyhivatalnál, ha minden zökkenőmentesen zajlik, 2019. III. negyedévében elkezdődhet az összefonódás elindítása, amely várhatóan egy éven belül véget is érhet.

Az eMag modern és nagy kapacitású logisztikai rendszerét egyesítve az eDigital hazai piaci tapasztalataival egy több mint 70 milliárd forintos éves forgalmat bonyolító új cég jöhet létre. A tervezett központ Budapesten lesz, és innen szándékoznak a tulajdonosok felügyelni mind a hazai mind pedig a nemzetközi terjeszkedést is.

Ezzel a fúzióval – háttérben a dél-afrikai Naspers csoporttal, mint befektetővel – egy olyan tőkeerős új vállalkozás jöhet létre, amely eredményesen veheti fel a versenyt a régió többi, hasonló területen működő szereplőjével.