fbpx

ADATOKAT ADOK-VESZEK

avagy

adatvédelmi folyamatok a webshopok működése kapcsán

Vendégünk: Dr. Csenterics András szakjogász

 

Mit szabad, és mit nem szabad tenni a kereskedelmi munka során keletkezett személyes adatokkal? Kényes kérdésről van szó, hiszen egy jó kereskedő természetesen szeretne minél többet tudni a vásárlóiról, fontos üzeneteket, személyre szabott ajánlatokat szeretne eljuttatni hozzájuk, de mindeközben tudja, hogy nem tehet meg akármit, a mozgástere korlátozott, ügyelnie kell a szabályokra. A vásárló sincs könnyű helyzetben: egyfelől örül a kölcsönösen előnyös kapcsolatnak, értékeli a találó ajánlásokat, másfelől viszont védeni próbálja a magánéletét, gyanakodva, ellenérzésekkel tapasztalja, hogy a kereskedők lassan többet tudnak róla, mint amennyit ő tud saját magáról.

Milyen vásárlói személyes adatokat lehet kezelni, milyen célból, és hogyan biztosítható az adatkezelés jogszerűsége? Miként egyeztethetőek össze az adatvédelmi szempontok a marketing célokkal? Mit kell tudni a felhasználók preferenciáinak feltérképezése és az ahhoz hasonló profilalkotási műveletek jogszerűségéről? Milyen adatvédelmi szabályokra figyeljünk, ha hazai vagy külföldi beszállítókkal, szolgáltatókkal és más partnerekkel (köztük nemzetközi óriáscégekkel) dolgozunk? Rendezvényünkön elsősorban ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat.

Megtalálásukban vendégünk, Dr. Csenterics András, adatvédelmi és adatbiztonsági, valamint infokommunikációs szakjogász lesz a segítségünkre. András a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda munkatársa, a PricewaterhouseCoopers Legal Adatvédelmi és Technológiai Csoportjának tagja. Munkája nagyrészt vállalati adatvédelmi jogi ügyekhez kapcsolódik, különös tekintettel a GDPR-ra és a határokon átnyúló adattovábbításokra.

Az online rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ha van olyan ismerősöd, aki (még) nem tagja az Egyesületünknek, de érdekli a téma, meghívhatod! Szervezési kérdésekben az ECH titkára, Dolina Kinga (secretary@ecommerce.hu) ad felvilágosítást, előzetes kérdéseket is neki lehet eljuttatni.

online