Fair Business tanúsítvány webáruházaknak

 In Hírek

Augusztus végén, három civil szervezet (Infomediátor, MATISZ és az OFE) kezdeményezésére, számos kormányzati (EKK, NHH, NFH) és az információs társadalom fejlesztésében érdekelt valamennyi civil szervezet – köztük a SzEK.org – támogatásával megkezdte működését a Fair Business elektronikus kereskedelmi minősítő és alternatív vitarendező szolgáltatás. A rendszer célja, hogy naprakész információval segítse a webáruházak fejlesztőit és üzemeltetőit a jogszerű, felhasználóbarát elektronikus kereskedelmi szolgáltatások működtetésében, illetve vásárlókat tájékoztassa a megbízható webáruházakról, valamint segítse az esetleges viták gyors rendezését.

A Fair Business minősítő és online alternatív vitarendező szervezet az elektronikus kereskedelmi szolgáltató kérése alapján, jogi, felhasználóbarát és biztonsági szempontokból minősíti a szolgáltatást, amely egyben a vásárlás során keletkezett viták rendezéséhez is igénybe vehető. A követelményeknek megfelelő webáruház részére megkülönböztető márkajel és Fair Business tanúsítvány kerül kiadásra. A minősítést auditorok végzik, köztük Hernádi Gáborral, és Nagy Sándorral, a SzEK.org alelnökeivel. A minősítő testület elnökségében pedig Nagy Sándor, szövetségünk alelnöke képviseli a SzEK.org-ot.

Mit jelent a Fair Business tanúsítvány a vásárlóknak?

  • az elektronikus kereskedelem iránytűje, a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy megbízható kereskedővel léptek kapcsolatba;
  • igazolja, hogy a weboldalon működő elektronikus kereskedelmi szolgáltatás jogkövető magatartást tanúsít, adatkezelése, adatvédelme korrekt, honlapja, elektronikus kereskedelme, üzletvitele, a vevők megtartása iránti tanúsított magatartása felhasználóbarát;
  • garantálja, hogy a vásárlói panaszok gyors, online vitarendezés keretében történő orvoslását.

Mit jelent a Fair Business tanúsítvány az elektronikus kereskedelmi szolgáltatónak?

  • a vásárlók bizalmának növelésével többlet forgalmat eredményez;
  • csökkenti a szabálytalanság utáni bírságolás lehetőségét;
  • növeli a felhasználó barátságot, a vásárlások gyakoriságát;
  • a közös marketing, jelentős plusz reklám lehetőséget biztosít.

A Fair Business tanúsító szervezetéről, a minősítésről, a tanúsítványról és annak érvényességéről minden információ megtalálható a szolgáltatás honlapján.

Recent Posts