fbpx
 In Hírek
Jelentős kérdésekben határozott a SzEK.org elnöksége a legutolsó elnökségi ülésen: két stratégiai munkacsoportot alapítottunk meg és eldöntöttük, hogy lesz SzEK.org stand az Ecommerce Expon. A két munkacsoport megalakítására azért volt szükség, mert nagy igény van/lesz a munkájukra a közeljövőben. Szabályozási kérdésekben mindenképp kell egy gyors reagálású és megfelelő szakértelemmel bíró csapat a SzEK.org-on belül, akik képesek a kormányzat, illetve az EU részéről megnövekedett igényeket kielégíteni. A Minőségbiztosítási Munkacsoport fog felelni a Vedd a neten! minőségbiztosítási rendszer újraindításáért és a folyamatos működtetésért. Az Ecommerce Expo szervezői felajánlottak egy ingyenes standot a SzEK.org részére, melynek elfogadásáról egy ellenszavazattal döntött az elnökség. A nem SzEK.org-os rendezvényekkel ezután csak egyedi megállapodás alapján működhet együtt a szervezetünk.

 

1. Szabályozási Munkacsoport megalapítása 

Székely Gergely vezetésével megalakult a Szabályozási Munkacsoport. A munkacsoport feladata, hogy koordinálja a tagság szabályozási kérdésekkel kapcsolatos tevékenységét, melyet az alábbi területeken fejtünk ki: 

  • jogszabálytervezetek véleményezése
  • SzEK.org álláspont kommunikálása a kormányzat felé a digitális kereskedelem és a fogyasztóvédelem kérdéseiben 
  • hatékony együttműködés kialakítása a különböző hatóságokkal (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, stb.)
  • együttműködés közös rendezvények keretében 

Csatlakozz a munkacsoport FB zárt csoportjához ITT»»»

 

2. Minőségbiztosítási Munkacsoport megalapítása

Ormós Zoltán vezetésével megalakult a Minőségbiztosítási Munkacsoport. A munkacsoport feladata, hogy előkészítse az Ecommerce Europe minőségbiztosítási rendszerének hazai adaptációját és azt a lehető legnagyobb mértékben hangolja össze a Vedd a neten! minőségbiztosítási rendszer elemeivel. Terveink szerint a SzEK.org minőségbiztosítási rendszerének elindítását a tavaszi konferenciánk második napján (június 8.) jelentjük be. 

 

3. Ecommerce Expo: lesz SzEK.org stand

A tagság előtt bizonyára ismert, hogy a tavaly novemberi elnökségi ülésen a SzEK.org elnöksége amellett döntött, hogy nem vesz részt az Ecommerce Expo szervezési munkáiban sem társszervezőként, sem szakmai támogatóként. Mivel most  március elején az Ecommerce Expo szervezői felajánlották, hogy egy ingyenes standot kaphatunk a rendezvényen, elnökségi határozatot kellett hoznunk arról, hogy elfogadjuk-e ezt a felajánlást. Az elnökség egy ellenszavazattal zöld lámpát adott a SzEK.org standnak, így kint leszünk az Ecommerce Expon. 

 

4. Korlátozás a más rendezvényekkel való együttműködésre

Jelentős számban érkeznek a titkárságunkra olyan megkeresések, amelyekben az e-kereskedelem témájához többé-kevésbé kapcsolódó rendezvények szervezői kérik meg a SzEK.org-ot arra, hogy hírlevelében és egyéb csatornáin csapjon hírverést a rendezvénynek. A tagjainktól érkező ilyen típusú kéréseknek eddig is és ezután is minden további nélkül eleget tettünk/teszünk. Az elnökség legutóbbi döntése alapján viszont amennyiben nem tagi felkérés érkezik hozzánk, úgy azokról elnökségi ülésen hozunk döntést és egyedi megállapodást kötünk a szervezőkkel. 

 

5. Konferencia helyzetjelentés

Gőzerővel halad a “tavaszi” konferencia szervezése. Nagy újdonság lesz a neves keynote előadók és a külföldi társszevezeteink bemutatkozása és előadásai mellett az, hogy a második napon is teljes programmal várunk minden kedves érdeklődőt, így érdemes maradni a június 8-i napra is, mely az “E-kereskedők Napja” elnevezést kapta. Kérem arra is figyeljetek, hogy nehogy véletlenül Gárdony felé induljatok el június 7-én reggel, mert a nagy érdeklődésre való tekintettel a helyszínt áttettük Visegrádra a Thermal Hotelbe. 

 

Rendezvényeink

2016. április 11. SzEK.org Akadémia: E-kereskedelem és jog.

Előadóink:Kulcsár Zoltán (PPOS), Siklósi Máté (CP Contact), Ormós Zoltán és Markó Adrienn (OrmosNet)

 További info itt»»»

 

2016.  június 7-8. XIII. Elektronikus Kereskedelem Konferencia, Visegrád

Előadók: Jorij Abraham (Ecommerce Foundation), Florian Seikel (Handlerbund), Martin Svoboda (APEK), TOP TEN magyar e-kereskedő kerekasztala

További info itt»»»