fbpx
 In Hírek
Az idei karácsonyi vásár újdonsága egy szabadon ajándékozható fizetőeszköz, a Gift Card névre keresztelt ajándékkártya. Az ajándékutalvány korszerű változata nem csupán sokoldalú felhasználási lehetősége miatt vonzó, hanem azért is, mert semmilyen rejtett bankköltséget nem jelent tulajdonosa számára, tehát nincs se számla-, se kártyadíja. Az ajándékozási alkalmakhoz tervezett Gift Card-ok december elsejétől már online is megvásárolhatók az erre a célra fejlesztett, felhasználóbarát webáruházban.

A www.gift-card.hu címen elérhető szolgáltatással három egyszerű lépésben választhatjuk ki és tölthetjük fel a bankkártyához hasonlatos ajándékkártyánkat. A Gift Card-dal vásárlási szabadságot is ajándékozunk, hiszen a kártya nem névre szóló, aki birtokolja, az akár több részletben, az elfogadóhelyek bármelyikénél elköltheti a feltöltött összeget.

A kártya kibocsátását két éves kutató-tervező munka, valamint a rendszer felépítéséhez szükséges jelentős beruházás előzte meg. “Az Egyesült Államokban vagy Nyugat-Európában már rendkívül népszerű az ajándékozásnak ez a formája, ezért a soktízezres elfogadói hálózattal és többmilliós felhasználói bázissal működő európai kibocsátók műszaki és üzleti tapasztalataiból merítettünk” – mondta Ludman Lajos, a Gift Card-ot forgalmazó Cardnet Zrt. elnöke.

Az ajándékkártya egyrészről olyan, mint a bankkártya: szabadon felhasználható fizetési eszköz a rátöltött összeg erejéig, ugyanakkor mentes a bankkártyához tapadó összes kényelmetlenségtől. Nem névre szóló, tehát szabadon átruházható, nincsenek járulékos költségei és pin kód sem kell hozzá. A feltöltés napjától 12 hónapon át használhatja fel tulajdonosa tetszőleges részletekben. Ötezer forinttól egészen kétszázötvenezer forintos értékhatárig vásárolható és ajándékozható, immár a www.gift-card.hu címen megtalálható webáruházban is.

A www.gift-card.hu elektronikus áruházban a kártya kiválasztás és az összeg feltöltés három egyszerű lépésben megvalósítható, ki sem kell mozdulnunk otthonról vagy az irodából. Választhatunk úgynevezett alkalomhoz kötődő kártyát – most éppen a karácsony jelenti az aktualitást, de lehet szó esküvőről, születésnapról vagy más ünnepről is. Az eredetiség érzését fokozza, hogy a grafikus felülettel rendelkező plasztikkártyákból az alkalomhoz illő képek egész sorából válogathatunk. Egy másik kategória a tematikus kártyáké, amelyek célzott felhasználásúak. A megajándékozott kedvteléseinek, érdeklődési körének megfelelően célirányosan utazásra, wellness hétvégére, gasztronómiai élményre, vagy bizonyos divatmárkák termékeire költhetők el, természetesen az adott kategórián belül időben és a beváltóhelyek számát tekintve nagyfokú szabadságot élvezve.

A „Fashion&Sport” kategóriájú Gift Card többek között Nike, O’Neill, Diesel és Converse termékek vásárlására használható fel az indulásnál. Az „Utazás&Wellness” kategóriában a legrégebbi partner a Danubius szállodalánc, melynek magyarországi szállodáiban szállásra, étteremi és wellness szolgáltatásokra egyaránt felhasználható a kártya. De fizethetünk a kártyával sok más szálloda- és vendéglátóhelyen, kellemes éttermekben, cukrászdákban is. Az elfogadóhelyek közül családoknak, fiataloknak vonzó lehet például az Esztergomi Élményfürdő, a képességfejlesztő játékok sokasága, de akár a Szamos Marcipán finomságaira is költhetnek a kártyára feltöltött összegből. A Cardnet tervei szerint egy éven belül a beváltóhelyek száma meghaladja ezret is.

Ha kiválasztottuk a nekünk tetsző kategóriát, az ajándékozni kívánt összeget – esetleg díszcsomagolást is hozzá -, a webáruházban online fel is tölthetjük a kártyát, amelyet néhány napon belül postáznak a részünkre. Ha kifutottunk volna az időből, és nincs már három-négy napunk az ünnepig, a Gift Card ajándékkártyákat nagyon egyszerűen megvásárolhatjuk az Inmedio és Relay újságos pavilonokban – rövid időn belül könyváruházakban, Lukoil benzinkutaknál is -, ahol a boltok bankkártya-terminálján keresztül, helyben töltik fel számunkra a kívánt ajándékösszeget.

A Cardnet Gift Card terméke a zártkörű elfogadó-hálózattal rendelkező “multi-store” ajándékkártya rendszerek Magyarországra kifejlesztett alkalmazása. A kártya kibocsátásának, terjesztésének, adminisztrálásának költségét teljes egészében az elfogadóhelyek által a rendszert üzemeltető Cardnet-nek kifizetett jutalékok fedezik. A kártya felhasználója sem vásárláskor, sem a beváltáskor nem fizet semmiféle díjat, vagy felárat. A szolgáltatás hátteréül a Cardnet Zrt. sokéves szakmai tapasztalata szolgál. A Cardnet által üzemeltetett terminálok több mint 15 ezer kereskedői végponton találhatóak ma meg. Saját elszámoló központjukon havonta közel egymillió tranzakciót bonyolítanak.

A Cardnet szolgáltatásainak köre a Gift Card révén egy olyan szolgáltatással bővült, amely csaknem olyan flexibilisen használható, mintha egy borítékban készpénzt adtunk volna át, ugyanakkor nem kell tartanunk mindazoktól a negatív képzettársításoktól, amelyek a készpénzajándékhoz tapadnak: nem fogható rá az ötlettelenség, a személytelenség és nem sért az ajándékozással kapcsolatos udvariassági szabályokat sem. Még december 24-én délelőtt, egy újságárus pavilonban is beszerezhető, és örömteli, teljes értékű karácsonyi meglepetés lehet ajándékozónak és megajándékozottnak egyaránt.