fbpx
 In Ecommerce Meetup

SZEK klub 2009. május 28-án csütörtökön, 18.00-20.00-ig, a Lánchíd19 Hotelben (1013 Budapest, Lánchíd u. 19.)!

PROGRAMVÁLTOZÁS!

E havi témánk:

Az elektronikus kereskedelem jogi buktatói - Hogyan kerüljük el a bírságokat?

Az internet hőskorában a legtöbb hivatal még azt sem tudta, mi az a világháló, az internetet sokáig valamilyen "területen kívüli" entitásnak tekintették és békén hagyták. Ez a paradicsomi állapot nem tartott sokáig: már az évezred elején a GKM ellenőrzési hivatala elkezdte 50-100 ezer forintra bírságolni az online áruházakat, ha nem rendelkeztek a csomagküldők számára kötelező - és többek között üzlethelyiséget előíró - regisztrációval. Ez a jogszabály mára megszűnt, de Dr. Ormós Zoltán ügyvéd elmondása szerint jelenleg is számos olyan előírás van, amelynek a weblapok jelentős része nem felel meg, így különböző hivatalok több százezer forintot kitevő bírsággal is sújthatják az üzemeltetőket. Az elektronikus kereskedelem jogi ügyeivel kiemelten foglalkozó Ormós Ügyvédi Iroda munkatársai több SZEK-tag weboldalát vizsgálták meg és összegyűjtötték a tipikus hiányosságokat. A klubesten ezekről lesz szó, és Ormós Zoltán további, az e-kereskedelmet érintő jogi kérdésekre is szívesen válaszol.

A klubesten továbbra is a megszokott baráti légkörben várjuk a résztvevőket, finom italok és pogácsák mellett, kötetlenül lehet eszmét cserélni a felvetett kérdésekről.

Parkolni a szálloda előtti nyílvános parkolóban 18.00-órától ingyenesen lehet!

Sajnos Czöndör Szabolcs osztályvezető (APEH, Elektronikus Kereskedelem Ellenőrzési Osztály) váratlan elfoglaltsága miatt nem tud részt venni a májusi klubesten, így az eredetileg meghirdetett témával (Az elektronikus kereskedelem az APEH figyelmének középpontjában) következő, a nyári szünet utáni klubestünkön, szeptember 24-én foglalkozunk. Elnézést kérünk a programváltozásért!