fbpx
 In Ecommerce Meetup
SzEK-klub 2010. április 29-én csütörtökön, 18.00-20.00-ig, a Lánchíd19 Hotelben (1013 Budapest, Lánchíd u. 19.)!

Az e havi téma:
A szexshoptól a vízipipáig - Az e-kereskedelem fogyasztóvédelmi ellenőrzése

A múlt év végén nagy port kavart, hogy néhány szexuális terméket, alkoholt és dohányárut árusító webshopot 100 és 500 ezer forint közötti összegekre bírságolt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), elsősorban a reklámtörvényre hivatkozva és azzal az indoklással, hogy - némileg leegyszerűsítve a lényeget - a webáruház nem üzlet, hanem reklám. Akkor a SzEK.org azonnali egyeztetést kezdeményezett az NFH-val és az NFGM-mel, aminek eredményeképpen a kérdésről szakmai párbeszéd kezdődött. E folyamat részeként az áprilisi klubest vendége dr. Kriesch Attila, az NFH Piacfelügyeleti és Fogyasztóvédelmi Főosztályának fogyasztóvédelmi osztályvezetője, házigazdája pedig dr. Ormós Zoltán internet-jogász lesz.

A beszélgetés célja elsősorban az, hogy a SzEK.org tagjai képet kapjanak arról, hogy a jelenlegi jogszabályi környezetben milyen szempontok szerint vizsgálja a hatóság az e-boltokat, illetve melyek azok a főszabályok, melyek figyelembevételével elkerülhető a bírság.

A látogatók továbbra is a megszokott baráti légkörre számíthatnak a klubesten, ahol finom italok és pogácsák mellett, kötetlenül lehet eszmét cserélni a felvetett kérdésekről.

A SzEK-klubot csak a szövetség tagjai látogathatják, a részvétel és az ellátás (némi üdítő, kávé, pogácsa) ingyenes.

Parkolni a szálloda előtti nyilvános parkolóban 18.00-órától ingyenesen lehet.