fbpx
 In Általános, Hírek
A SzEK.org tavaszi konferenciáját mindig nagy várakozás előzi meg: itt jelenti be az eNet az előző év számait, azaz, hogy mekkora bevételt produkált az e-kereskedelmi szektor 2015-ben. Idén azért is lesz érdekes a konferencia, mert új helyszínre költöztünk és először várunk népes delegációkat a német, a cseh, a lengyel és szlovák társszervezeteinktől.
 
2020 végére a világ teljes e-kereskedelmi forgalma várhatóan megduplázódik. Az iparági növekedés mértékét is meghaladhatják azonban azok a kereskedők, akik a vevői élményre is fókuszálnak. A vevők ugyanis nem pusztán a szükségleteik kielégítését várják egy webáruháztól, e-szolgáltatótól: az egész vásárlási, fogyasztási élmény minősége az, ami eldönti, hogy visszatérnek-e hozzánk, ajánlanak-e minket a korábbi vásárlásuk után.  Az e-kereskedelmi szakma legnagyobb éves konferenciája, a XIII. Elektronikus Kereskedelem Konferencia 2016. június 7-8-án Visegrádon ezekkel a kérdéssel foglakozik elsősorban: a  vevői élmény témában pedig a téma elméleti megalapozása után olyan szolgáltatások bemutatása következik, melyekkel fokozható a vevői élmény (pl. futárok, ügyfélszolgálat, fizetési megoldások, általános kommunikáció). Ebben külföldi keynote előadók is segítségünkre lesznek, hogy a fejlettebb/érettebb piacok tapasztalatait is beépíthessük a hazai gyakorlatba.Gondolatébresztő előadások, esettanulmányok, kísérleti projektbemutatók és vitafórumok segítségével járjuk körbe a vevői élményt üzleti, pénzügyi, logisztikai, fejlesztői és marketing szempontból.
 
 
Külön szekciója lesz a határon átnyúló kereskedelem témának, ahol magyar kereskedők kaphatnak információt a külföldi piacokról. Ebben segítenek a német, lengyel, cseh és román társszervezeteink delegációi is. Előadásokat hallhatunk az ő piacaikról és közvetlenül is lesz lehetőség tőlük kérdezni helpdeskjeiknél. 
 
A konferencia második napja (június 8.) az Elektronikus Kereskedők Napja nevet kapta: itt az e-kereskedők nagyon kedvezményes áru belépőjeggyel egész nap hallhatnak nekik szóló előadásokat, kaphatnak ingyenes konzultációkat a webáruház fejlesztési, logisztikai, az online marketing, az  adózási és  a jogi  szakterületek legnevesebb szakértőitől. Különteremben tart bemutatkozó előadást az Év Internetes Kereskedője Díj első tíz helyezettje, illetve nagy e-kereskedőktől lehet kérdezni szakmai kérdéseket.
A második nap külön érdekessége lesz, hogy itt indítjuk útjára a Vedd a Neten – Ecommerce Europe Trustmark minőségbiztosítási programunkat és itt sorsoljuk ki, hogy melyik húsz kereskedő vehet részt  a tesztelési fázisban és viselheti az elsők között az új minőségbiztosítási jelvényt.
 
További információ az előadókról, a programról és a részvételi lehetőségekről (látogató/kiállító/szponzor) a konferencia weboldalán található.